Partij zonder zetel stopt in Kampen

videoDe Partij voor Betaalbare Betrouwbare Overheid doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Kampen. Leider Johannes Witte overweegt de partij op te heffen.

Vier jaar geleden zette Witte in op drie zetels tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Hij leidde uiteindelijk de partij zonder zetel. PBBO kreeg 400 stemmen. Lang niet genoeg voor een plek in de gemeenteraad. Er is geen hoop dat het op 21 maart beter gaat. Een pijnlijke beslissing, vindt Witte. ,,Je wilt iets voor mensen bereiken. Dat is niet gelukt. Je kunt de stelling vasthouden dat Kampen niet toe is aan een arbeiderspartij. De helft van de stemmen gaat naar de christelijke partijen en lokale partijen krijgen moeilijk een voet aan de grond." 

Witte vervolgt: ,,We hebben 45 leden, waarvan er 8 actief zijn. Op zes na zitten ze allemaal in de bijstand. Zonder een sponsor is financieel weinig mogelijk en om campagne te voeren is de groep actieve leden te klein. Daar komt bij dat ik gezondheidsklachten heb en de boel niet kan vlot trekken, zoals vier jaar geleden.”

Volledig scherm
Johannes Witte is fractievoorzitter van de Partij voor een Betrouwbare en Betaalbare Overheid. Maar de partij zonder zetels stopt ermee. © Foto Freddy Schinkel
  1. Kampen ruimt schatkamer op
    PREMIUM

    Kampen ruimt schatkamer op

    Kampen haalt de bezem door een schatkamer vol historische bouwmaterialen en ornamenten die liggen opgeslagen in een voormalige ambulancegarage aan de Graafschap. Objecten waarvan de herkomst niet duidelijk is of die niet zijn gelieerd aan de historie van de stad worden afgestoten. Spullen die de moeite waard zijn om te tonen worden gerestaureerd en geplaatst op openbare plekken. En stukken die niet meer te redden zijn gaan naar de vuilstort, zo hebben burgemeester en wethouders besloten.