Het gemeentehuis van Kampen, waar het sinds enkele weken onrustig is.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Kampen, waar het sinds enkele weken onrustig is. © Foto Frans Paalman Zwolle

Partijscheuring in Kamper politiek ettert voort: ‘Term ‘ondermijning’ moet niet in het luchtledige blijven hangen’

De partijscheuring die Gemeente Belang Kampen vlak voor de kerstdagen trof, rommelt nog even door. De tien fractievoorzitters in de Kamper gemeenteraad kwamen bij elkaar om de situatie te bespreken in een sessie van ongeveer anderhalf uur. Maar de kou tussen GBK en de nieuwe fractie Hart voor Kampen is bij lange na nog niet uit de lucht. Zo blijft de term ‘ondermijning’ boven de scheuring hangen en wordt de strijd om de inhoud van de verkiezingskas gevoerd.

2 reacties

  • Joost Van Zutphen

    7 dagen geleden
    @F.W. Toller Ik las uw reactie. Erg grappig; uw reactie heeft echt helemaal niets te maken met wat er in het artikel staat. Ik geloof werkelijk dat u zelfs niet weet wat ondermijning is. Maar los daarvan, vraag ik me wel af wat de zware criminaliteit zou hebben aan een raadszetel in het gereformeerde Kampen. Van mij mogen ze hem hebben.
  • F.W. Toller

    7 dagen geleden
    Oei, oei, wat zijn de heren politici druk met het vechten voor hun plekje op het pluche......... en niet alleen bij deze twee partijen. Een aantal kan niet bestaan zonder de ongeveer € 1.250 netto iedere maand voor een paar keer vergaderen. Toegevoegde waarde van de meesten is nihil, maar wie wil het niet, spelen in een poppenkast en dik betaald krijgen......