Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Pas na rapport kiezen voor alternatief kunstgras 's Heerenbroek

's-HEERENBROEK - Wordt het kunstgrasveld van 's-Heerenbroek bestrooid met rubberkorrels? Of toch kokos of kurk? Als het aan de gemeente Kampen ligt, wordt zo lang mogelijk gewacht met het maken van een keuze. "We willen eerst rapporten van het RIVM afwachten", aldus wethouder Martin Ekker. Voor de winter krijgt voetbalvereniging 's-Heerenbroek een kunstgrasveld, dat ook door de Prines Julianaschool wordt gebruikt.

Rubber
Het plan was rubberkorrels te gebruiken. Maar dat besluit staat op de helling, sinds het tv-programma Zembla onthulde dat die mogelijk kankerverwekkend zijn. Voorzitter Piet van der Sluis liet al weten blij te zijn dat zijn club nog een defintieve keuze had gemaakt en dus de invulling van het kunstgrasveld nog kan wijzigen.

Krediet
Wethouder Ekker stelt dat de aanleg van het veld doorgaat. Ondertussen wordt gediscussieerd over de invulling van het veld. Met het maken van een definitieve keuze wil hij zo lang mogelijk wachten. Ekker: "Als we een keuze moeten maken en het rapport is er nog niet, dan zullen we wellicht om extra krediet moeten vragen. Kokos en kurk zijn duurder dan rubber."