Pas op melkbus schieten. Het waarschuwingsbord voor de rondvliegende deksels voor bij het carbid schieten in Kampen. foto Freddy Schinkel
Volledig scherm
Pas op melkbus schieten. Het waarschuwingsbord voor de rondvliegende deksels voor bij het carbid schieten in Kampen. foto Freddy Schinkel

Pas op! Overvliegende deksels

KAMPEN - Omdat ze het melkbusschieten oogluikend toestaat én zo'n deksel nogal hard kan aankomen heeft de gemeente Kampen een voor Nederland uniek verkeersbord ontwikkeld.

Het 'Pas op! Melkbusschieten' bord wordt aan weerszijden van de Noordweg in volksbuurt Brunnepe opgehangen. Met ingang van 27 december mag daar elke avond tusen 19.00 en 22.00 uur geschoten worden. Het initiatief voor het verkeersbord komt van de buurt en is vooral bedoeld voor passanten die nog niet zo bekend zijn met deze traditie. In het verleden leidde dat nog wel eens tot confrontaties tussen schutters en verkeersgebruikers. De borden moeten helpen om schade en overlast te voorkomen.

  1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
    PREMIUM

    Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

    Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.