Pelgrims voorlopig gestrand in weiland bij Zalk

VideoTijdens hun zoektocht naar wat zij zelf noemen ‘het beloofde land’ zijn Dalfsenaren Bob en Cathelijn Radstake vooralsnog gestrand in Zalk. Eerst was het de hittegolf die de afbouw van hun rijdende ‘tiny house’ in de weg stond, nu verhindert een levensbedreigende ziekte van een reisgenoot dat zij verder trekken. 

Het stel moest huis en haard verlaten, omdat de gemeente Dalfsen permanent wonen in een recreatiebosje langs de Vecht niet langer toestond. De Radstakes maakten van de nood een deugd door een pelgrimstocht te beginnen. In een oude, zelf verbouwde SRV-wagen. Op die manier hopen zij in contact te komen met gemeenten en grondeigenaren die hen willen helpen een ecodorp tot stand te brengen. Dat zou een volledig zelfvoorzienend ‘levend dorp’ moeten worden, met woningen van natuurlijke, levende materialen, eigen energieopwekking en bos en tuinen die voedsel opleveren.

  1. 'D-day' voor voedselpark De Groene Brunneper als gemeente langskomt: 'Het gaat er komen'
    PREMIUM
    Video

    'D-day' voor voedsel­park De Groene Brunneper als gemeente langskomt: 'Het gaat er komen'

    Er werd gehoopt op een volmondig 'ja' van de burgemeester en wethouders van Kampen die naar de wijk Brunnepe waren gekomen om de plannen aan te horen voor de komst van een voedselpark op een braakliggend stuk grond. De projectleider sprak vooraf zelfs over alles of niets. De toezegging kwam er niet, maar de initiatiefnemers twijfelen niet over de uiteindelijke komst van het park.