Perspectief genoeg voor kogge in Kampen, maar geld is lastig

Een expositie met perspectief. Met die woorden opende Commissaris der Koning Andries Heidema zaterdagmiddag in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum de expositie Kampen Koggestad. Maar het financieel perspectief voor de kogge houdt niet over.

Op een aantal plekken in de stad herleeft de in 2016 opgedoken IJsselkogge en haar nog varende evenknie de Kamper Kogge. Op de Koggewerf is uiteraard een deel van de expositie te zien, en bij de Stadskazerne kan de jeugd een Ganzenbordspel spelen om het gevoel te hebben een koggereis te ondergaan. Maar het zwaartepunt van de kogge-expositie ligt toch wel in het Stedelijk Museum maar met behulp van opgedoken onderdelen van de IJsselkogge en andere kogge-zaken de geschiedenis van het schip wordt uitgelegd. 

  1. Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente
    video

    Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente

    Elke dag worden zo'n 150 fietsers op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthouden op de fiets. In de eerste twee maanden na het landelijke verbod voor appen of bellen op de fiets tikten fietsers gezamenlijk 878.000 euro af aan boetes voor de overtreding. In Lelystad, Emmeloord en Deventer werden er in verhouding fors meer boetes uitgeschreven dan het landelijke gemiddelde.