Volledig scherm
Een van de vele recente aanrijdingen op de N50. Foto: News United / Stefan Verkerk

Petitie voor snel veiliger N50 al 1000 keer ondertekend

KAMPEN - Een online petitie om de provincie Overijssel te dwingen de financiering van maatregelen om de N50 veiliger te maken voor te schieten wordt inmiddels door 1000 mensen gesteund.

Het initiatief voor de online petitie is genomen door Gemeente Belang Kampen. ,,De gevestigde partijen met hun landelijke en provinciale vertegenwoordiging proberen al zo lang via al hun kanalen om het veiliger maken van de weg voor elkaar te krijgen, maar dat lukt tot nu toe niet. Daarom roepen we nu de hulp van de bevolking in'', zegt Albert Holtland, fractievoorzitter van de lokale partij.

5000 stemmen
Holtland mikte aanvankelijk op 500 namen onder de petitie, 'maar na 2 dagen zijn het er al 1000. Ik verwacht dat het er als het zo doorgaat wel 5000 kunnen worden. Dan kan de politiek deze wens niet zo naast zich neerleggen.' De petitie is hier te vinden. Een delegatie van politici, ondernemers en transporteurs uit de Regio Zwolle reist overigens op 28 november af naar Den Haag. Het doel van die actie is ook dat geld wordt vrijgemaakt voor een bredere en veiligere N50 bij Kampen.