Impressie van het appartementencomplex.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het appartementencomplex. © PGVZ

PGVZ bouwt 27 zorgwoningen in Stationskwartier Kampen

Zorgaanbieder PGVZ gaat 27 zorgappartementen bouwen in het Stationskwartier in Kampen. Ze zijn bestemd voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap, die met 24-uurszorg toch zelfstandig willen wonen. Aan dit soort woningen is momenteel een groot gebrek. „Ik heb voor deze woningen 72 aanmeldingen. Het is een landelijk probleem”, zegt eigenaar Gosse Noppert over de woningnood in deze categorie.

  1. Mysterie rond het lot van twee dode eenden en een nest vol eieren bij de Jacob Catsflats in Kampen: zijn ze doodgemaaid?
    PREMIUM

    Mysterie rond het lot van twee dode eenden en een nest vol eieren bij de Jacob Catsflats in Kampen: zijn ze doodge­maaid?

    Wat is er gebeurd met twee eenden die dood werden aangetroffen bij een van de flats aan de Jacob Catsstraat in Kampen? Buurtbewoners en de Vogelwerkgroep Kampen weten het zeker: ze zijn doodgemaaid. ,,De moedereend zat nog op het nest en is er zo afgemaaid, ook een net uit het ei gekropen jong is dood’’, stelt Willemien van de Stouwe van de Vogelwerkgroep Kampen. Onzin, zegt de gemeente, ‘de aangetroffen eend is al drie maanden dood’.