Volledig scherm
PREMIUM
Zorgorganisatie PGVZ gaat in het Stationskwartier in Kampen een complex bouwen met 27 appartementen. Op de begane grond komt dagbesteding. Naast station Kampen Zuid komt zeer waarschijnlijk een fietsenmaker, aldus PGVZ-directeur Gosse Noppert. © Google Streetview

PGVZ bouwt zorgcomplex: fietsenmaker bij station Kampen Zuid?

PGVZ bouwt in het Kamper Stationskwartier een gebouw met 27 zorgappartementen. Op de begane grond komt dagbesteding. Een fietsenmaker, als het aan Gosse Noppert ligt. Hij is directeur van de zorgorganisatie.

,,Banden plakken, kapotte onderdelen. Er is contact met een lokale fietsenmaker. Ik wil niet gaan concurreren", zegt Noppert. ,,Misschien kunnen we ook de fietsenstalling bewaken. En de nieuwe supermarkt is om de hoek. Voldoende mogelijkheden voor dagbesteding." Het complex wordt gebouwd pal naast station Kampen Zuid. De dichtstbijzijnde fietsenmaker is kilometers verderop. 

  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?