Volledig scherm
© Thinkstock

Pieter Zandt in Kampen en Urk vernieuwt gymnasium

KAMPEN / URK - Pieter Zandt Scholengemeenschap verandert de koers van het gymnasium. Vanaf volgend schooljaar wordt het complete lesprogramma aangepast en is het niet langer het atheneum met Grieks en Latijn.

Leerlingen krijgen de basisstof van het gymnasium in kortere tijd aangeboden. De overgebleven tijd wordt benut met verdieping en verbreding van kennis. Leerlingen kunnen extra modules volgen en worden verplicht om met anderen samen te werken in vakoverstijgende projecten.

"Er komt meer aandacht voor de ontwikkeling van de persoonlijkheid, studievaardigheden en presentatietechnieken van de gymnasiasten", vindt Jan Kettelarij, directeur onderwijs.

Vreemde talen
Daarnaast wordt op een hoger niveau lesgegeven in vreemde talen. Dit wordt gedaan, omdat gymnasiasten vaak terechtkomen op internationale functies en vreemde talen goed moeten beheersen.

Om leerlingen voor te bereiden op het wetenschappelijk onderwijs, worden twee nieuwe vakken aangeboden. Dat zijn filosofie en technisch ontwerpen. Het vak muziek krijgt een impuls.