Zalk - De IJsselbiënnale (Internationale kunstroute langs de IJssel van 18 juni tm 19 sept 2021) Op de foto de piramide van Adrien Tirtiaux aan de IJssel bij het Zalker voetveer. Editie FL Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20210623
Volledig scherm
PREMIUM
Zalk - De IJsselbiënnale (Internationale kunstroute langs de IJssel van 18 juni tm 19 sept 2021) Op de foto de piramide van Adrien Tirtiaux aan de IJssel bij het Zalker voetveer. Editie FL Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20210623 © Foto Freddy Schinkel

Piramide van Zalk kan gaan ‘zweven’ door hoge waterstanden: ‘Mooi fotomoment?’

De piramide in de uiterwaarden bij Zalk loopt volgens de organisatie voorlopig geen gevaar, maar het te verwachten hoge water kan wel een bijzonder effect opleveren bij het werk. Dat verwacht Quido de Vries van de IJsselbiënnale.

 1. Ook Kampen tekent voor Hanzejaar 2023, een lokkertje voor toeristen
  PREMIUM
  Kaart

  Ook Kampen tekent voor Hanzejaar 2023, een lokkertje voor toeristen

  Negen Hanzesteden langs de IJssel en de vroegere Zuiderzee willen het jaar 2023 uitroepen tot Hanzejaar. Met extra investeringen in toeristische voorzieningen, evenementen en marketing hopen de steden 1,5 miljoen extra bezoekers uit binnen- en buitenland te trekken, goed voor 90 miljoen euro aan bestedingen. Deze week hebben de laatste steden met het ondertekenen van een ‘letter of intent’ hun deelname bezegeld.
 2. KAART | Dankzij Flevoland noteert Oost-Nederland een stuk minder positieve tests (maar deze gemeente is haar reeks van clean sheets kwijt)
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Dankzij Flevoland noteert Oost-Nederland een stuk minder positieve tests (maar deze gemeente is haar reeks van clean sheets kwijt)

  Bijna alle positieve testuitslagen die Oost-Nederland er gisteren nog bij kreeg, gaan er vandaag weer af. Voor het eerst sinds lange tijd speelt Flevoland daarin een positieve rol, de andere veiligheidsregio's blijven namelijk stabiel. Landelijk gaan zowel positieve test als ziekenhuisbezetting de goede kant op, maar op regioniveau is er één enkele positieve testuitslag die wel heel erg opvalt.