Volledig scherm
PREMIUM
Het huidige - ontruimde - terrein van de voormalige camping Roggebotsluis aan het Drontermeer. Hierop komt over enkele jaren een vakantiepark met chalets, lodges en strandhuisjes. © Freddy Schinkel

Plannen voor vakantiepark ‘klein Giethoorn’ aan het Drontermeer bij Kampen

ImpressiesHuisjes tussen het riet en bevaarbare sloten. Het is de toekomst van het recreatiegebied Roggebotsluis aan het Drontermeer bij Kampen. Wat tot 1 januari nog een camping was, wordt over ruim twee jaar een bungalowpark.

Exploitant Klaas Bruins Slot maakt gebruik van de ingrijpende verandering die het gebied ondergaat. Door het slopen van de Roggebotsluis ligt het terrein vanaf 2021 buitendijks. In verband met de waterveiligheid is de camping begin dit jaar ontruimd op last van de provincie Overijssel. In de komende jaren wordt het terrein anderhalve meter opgehoogd en een nieuw dijkje aangelegd langs het Drontermeer.

  1. Full Color Festival Kampen heeft duidelijk plan voor eerste volle vrijdagavond: ‘Genieten en niet op telefoon kijken’
    PREMIUM
    Video

    Full Color Festival Kampen heeft duidelijk plan voor eerste volle vrijdag­avond: ‘Genieten en niet op telefoon kijken’

    Het Full Color Festival in Kampen beleeft komend weekend de 24ste editie en ondanks dat het inmiddels routine is geworden, is er toch sprake van een zekere spanning bij de organisatie. Voor het eerst wordt er namelijk flink uitgepakt op de vrijdagavond nadat bezoekers daarom hadden gevraagd. Het extra programma en de verwachte extra bezoekers vormen vast een test voor volgend jaar, wanneer het jubileum op het programma staat.