Volledig scherm
Drukte op de N50 tussen Ramspol en Kampen. © GinoPress

Pleidooi voor betere signaalborden bij N50 Ramspol-Kampen

Een klein signaleringsbordje bij Kampen Noord. Bij daglicht amper zichtbaar door struiken en borden langs de weg richting Kampen. Volgens het CDA in de Noordoostpolder kan het zo niet langer als het gaat om signaal- en matrixborden langs de N50 tussen Kampen en Ramspol. 

Gemeente Noordoostpolder zou minister Cora van Nieuwenhuizen moeten vragen om betere borden langs de rijksweg die als gevaarlijk te boek staat, vindt de fractie van het CDA in de gemeenteraad. Bij de begrotingsbehandeling van maandag dient de partij een motie in. Insteek daarvan is een brief te versturen met de roep om duidelijke signaal- of matrixborden bij Kampen op korte termijn. 

Ongelukken

Want de verkeersveiligheid ter plaatse moet beter, vindt het CDA, waardoor het aantal ongelukken omlaag kan gaan. De partij hoopt dat de motie er ook toe leidt dat andere gemeenten dezelfde vraag stellen aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Want, stelt het CDA,  ,,de N50 blijft een onveilige weg zolang die tussen Ramspol en Hattemerbroek niet is verbreed.’’

Actie

CDA Noordoostpolder vraagt niet voor het eerst om aandacht voor veiligheid op de N50 via borden langs de weg. Met signaal- en matrixborden kunnen weggebruikers van verre zien of verkeer stilstaat of langzaam rijdt. Eind oktober liet wethouder Simonse nog weten dat Rijkswaterstaat dergelijke borden vooralsnog niet wil plaatsen. Onbegrijpelijk, stelt het CDA. ,,Hoeveel ongelukken moeten er nog gebeuren voordat men eindelijk eens actie onderneemt’’, zegt fractievoorzitter Johan Goos.