Volledig scherm
De Geerstraat in Kampen op een zondagmiddag. © Freddy Schinkel

Pleidooi voor koopzondagen in Kampen nu over andere boeg

KAMPEN - Via petities.nl tekenen voor meer koopzondagen in Kampen kan niet meer.

Inzameling van steunbetuigingen gaat nu via een website die speciaal hiervoor in de steigers is gezet.

De strijd voor koopzondagen in Kampen vraagt om meer professionaliteit, zegt petitionaris Ruben Harms. De roep om steunbetuigingen via petities.nl blokkeert dat, zegt hij. "Om goed actie te kunnen voeren hebben wij e-mailadressen nodig van de mensen die de petitie hebben ondertekend. Die krijgen we niet van petities.nl."

Daarop besloot Harms de oproep via petities.nl te staken en via kampenopzondag.nl verder te gaan. De mailadressen van ondertekenaars kan Harms zelf zien. "We kunnen ondertekenaars op de hoogte houden, we kunnen oproepen tot actie, tot het schrijven van een e-mail of brief aan de gemeenteraad."

Het gaat inmiddels niet meer om een eenmansactie van Harms. Met vijf sympathisanten heeft Harms zijn pleidooi voor koopzondagen gevat in een vereniging, voor meer slagkracht.

Via petities.nl heeft Harms zo'n 2600 handtekeningen ingezameld, via de eigen website gaat het inmiddels op ongeveer 2800 steunbetuigingen.Die tweede lijst zou kunnen leiden tot een discussie op onjuiste gronden, zegt Jack Albers, petitionaris van de oproep tegen meer koopzondagen. Hij maakt zich 'ernstig zorgen'. Vervuiling van de lijst ligt op de loer. "Ik heb de petitie kampenopzondag.nl twee keer ondertekend, zonder problemen. Zo krijg je geen juiste weergave. Bij petities.nl weet je dat het goed zit."

Harms maakt zich geen zorgen. "Met verificatie zit het wel goed. We kunnen alle handtekeningen verantwoorden."

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement