Dirk van den Belt verliet zondagochtend zijn huis aan de Vermuydenstraat in Kampen.
Volledig scherm
Dirk van den Belt verliet zondagochtend zijn huis aan de Vermuydenstraat in Kampen. © Eigen foto / Politie

Politie Amsterdam zoekt nu ook naar vermiste Dirk (81) uit Kampen

De vermiste 81-jarige Dirk van den Belt uit Kampen is volgens de politie het laatst gesignaleerd in Duivendrecht. Dat blijkt uit beelden op het NS-station in die plaats. 

Van den Belt wordt sinds zondag vermist. Bij de zoektocht naar de man is een helikopter ingezet, maar zonder resultaat.  Ook was er gisteren sprake van dat hij gezien was in Zwolle, waarna een burgernetactie werd opgezet.  Dat leverde geen resultaat op. 

Dankzij tip

Aanleiding voor het bekijken van de beelden op station Duivendrecht is een tip die zondag bij de politie binnenkwam. ,,Een getuige meende de vermiste man gezien te hebben op station Kampen Zuid", aldus politiewoordvoer Jan Thijs van Hemmen. Daarna zijn de beelden bekeken van stations die vanuit Kampen Zuid te bereiken zijn. ,,Uiteindelijk is men in Duivendrecht uitgekomen en daar is de man op beelden te zien."

Connecties

De politie onderzoekt nu welke connecties Van den Belt mogelijk heeft in de omgeving van Amsterdam, waar Duivendrecht ligt. Zijn vermissing wordt in Amsterdam nadrukkelijker onder de aandacht gebracht. De politie in de hoofdstad helpt ook met zoeken.