Volledig scherm
De politiewagen kwam tot stilstand tegen een kastje op de Burgemeester van Engelenweg in IJsselmuiden. © Foto Freddy Schinkel

Politie crasht op muurtje maar pakt wel winkeldief in IJsselmuiden

De politie heeft maandagmiddag twee winkeldieven opgepakt, maar dat ging wel ten koste van een dienstauto. Bij de achtervolging verloor een agent de macht over het stuur en crashte op een elektriciteitskastje en een muurtje in IJsselmuiden.

Bij de meldkamer kwam een melding binnen van een vechtpartij bij de Aldi in IJsselmuiden. Daar was het winkelpersoneel in gevecht met twee winkeldieven, een man en een vrouw. De vrouwelijke winkeldief kon bij aankomst van de politie gelijk worden ingerekend. 

De mannelijke dief sloeg op de vlucht, waarna de achtervolging werd ingezet. Op de Burgemeester van Engelenweg ging het mis. Een agent verloor door nog onbekende oorzaak de controle over het voertuig en kwam tegen een elektriciteitskastje tot stilstand. Even later kon de dief wel worden gepakt. Of dit ook is gebeurd door de agent die de gecrashte auto bestuurde is niet bekend. Bij de botsing raakte niemand gewond. De overlast in de buurt vanwege het geramde elektriciteitskastje bleef beperkt tot een minimum.

Volledig scherm
Ondanks de botsing werd de verdachte wel in de kraag gevat. © Foto Freddy Schinkel

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!