De politie bezig met een uitgebreide zoekactie naar inbrekers in Kampen.
Volledig scherm
De politie bezig met een uitgebreide zoekactie naar inbrekers in Kampen. © Stefan Verkerk/ News United

Politie houdt tevergeefs grootschalige zoekactie met helikopter naar inbrekers in Kampen

De politie heeft de afgelopen nacht een urenlange zoekactie gehouden naar drie verdachten van een inbraak in een schuur/gebouw langs de Venedijk in Kampen.  Ondanks de verwoede pogingen zijn de agenten er niet in geslaagd het trio in de kraag te vatten. 

Eigenaar

De eigenaar van het gebouw kreeg een inbraakalarm binnen en was vlot ter plaatse.  Hij betrapte de daders, maar ze slaagden erin te ontsnappen.  

De verdachten zijn daarop gevlucht in de richting van de N763 Mr. J.L.M. Niersallee. Deze weg zijn ze vermoedelijk overgestoken, waarna ze in de wijk Het Onderdijks terecht kwamen.

Uitgepakt

De politie heeft groots uitgepakt bij deze zoekactie. Zo kwam de politiehelikopter tot twee keer toe rondjes vliegen boven de Kampense woonwijk. Ook werd er  één of meerdere politiehonden ingezet. Er werd ook gezocht met warmtebeeldcamera’s. De politie had een gedeelte van de woonwijk omsingeld. Ze hebben uren de tijd genomen om de wijk uit te pluizen.

Op de fiets

 De inbrekers zijn vermoedelijk op de fiets gekomen. Omdat ze betrapt werden tijdens hun inbraakpoging zijn ze er lopend vandoor gegaan. De politie nam de fietsen in beslag.