Volledig scherm
De man die drie maanden geleden een conductrice tot bloedens toe in haar arm beet. © Screenshot politiebeelden

Politie zoekt zwartrijder die conductrice in haar arm beet op station Kampen Zuid

Een nog onbekende zwartrijder heeft een NS-conductrice in haar arm gebeten. De conductrice was op dat moment bezig met het uitschrijven van een kaartje op station Kampen-Zuid. Haar arm bloedde hevig en zij heeft na het incident een tijd niet kunnen werken.

Het incident vond plaats in de nacht van 14 op 15 april op het traject tussen Zwolle en Lelystad, maar is nu pas naar buiten gebracht. De politie heeft de man nog altijd niet gevonden. Op de beelden die zij hebben vrijgegeven, is de man duidelijk te zien.

Snel mogelijk

Politiewoordvoerster Chantal Westerhoff: ,,De conductrice bloedde enorm en moest zich laten behandelen. Ze heeft nog heel lang last gehad, mocht een tijd niet werken van de arts en had zelfs een tijdje geen kracht in de arm. Wij willen daarom deze man graag zo snel mogelijk vinden.’’

Waarom de politie dan drie maanden wacht met het vrijgeven van de beelden, wordt niet vermeld. Wel dat de man zou hebben aangegeven tegenover de conductrice dat hij uit Somalië kwam. Hij sprak volgens haar accentloos Nederlands. De zwartrijder droeg op het moment van het incident een legergroene parka met een capuchon.