Twee inbrekers werden vannacht in Kampen op heterdaad betrapt. Een van hen werd gebeten door een politiehond.
Volledig scherm
Twee inbrekers werden vannacht in Kampen op heterdaad betrapt. Een van hen werd gebeten door een politiehond. © Politie Den Haag

Politiehond zet tanden in inbreker in Kampen: ‘Dit was een heterdaad uit het boekje’

De politie rukte vannacht vanuit Zwolle, Emmeloord en Kampen uit na een alarm uit een schoolgebouw in Kampen. Twee verdachten werden op heterdaad aangehouden.

,,Om half twee ‘s nachts kwam de melding,  om 01.38 waren de agenten ter plaatse,” vertelt Frank Brouwer, woordvoerder van de Politie.  ,,Er wordt meteen bijgeplust als we zien dat het om een groot gebouw gaat. Je kunt niet met twee agenten naar zo'n gebouw gaan, want dan weet je dat verdachten via de achteruitgang kunnen ontsnappen. Dit was wel een heterdaad uit de boekjes.”

Losgelaten

De verdachten zijn twee mannen uit Dronten, van 32 en 35 jaar. Een van de verdachten werd gebeten door een politiehond. ,,Het is gebruikelijk dat wij 's nachts een hond mee hebben. In het donker signaleren honden verdachten vaak eerder dan wij. Er wordt dan natuurlijk eerst aangeroepen voordat de hond wordt losgelaten.”

Verhoord

Wat de twee mannen in het schoolgebouw te zoeken hadden is de grote vraag. Brouwers: ,,Ze hebben wel wat uit te leggen. Op dit moment zitten ze vast in Zwolle en worden ze verhoord. Het is aan het OM wat er vervolgens met hen gaat gebeuren.”