Anja Boons in haar pop-upstore aan de Oudestraat 53 in Kampen met haar omvangrijke collectie muziekinstrumenten en bladmuziek.
Volledig scherm
PREMIUM
Anja Boons in haar pop-upstore aan de Oudestraat 53 in Kampen met haar omvangrijke collectie muziekinstrumenten en bladmuziek. © Henri van der Beek

Pop-upwinkel helpt Kamper koopstraat levendig te houden

De pop-upstore als middel om ook bij leegstand de winkelstraat levendig te houden. Werkgroep Winkel in Bedrijf in Kampen zou dat het liefst veel vaker toepassen in de Oudestraat, waar volgens recente tellingen zeventien winkels leeg staan. Maar het komt er niet echt van. 

Muziekdocente Anja Boons is nog maar de tweede in twee jaar tijd die dankzij bemiddeling van de werkgroep een tijdelijke winkel kon beginnen. De hele maand december verkoopt zij haar enorme voorraad muziekinstrumenten. „We hadden gedacht dat er veel Kampenaren met ideeën voor een tijdelijke winkel zouden zijn, maar dat valt toch nog wat tegen”, zegt makelaar Bas Diender, een van de leden van de werkgroep. Onbekendheid met het bestaan van de werkgroep is ook een factor, denkt hij, maar vooral goede ideeën zijn nodig. „En dan niet alleen een etalage invullen, maar zodanig dat de winkel ook echt gebruikt wordt. Dat kunnen we niet zelf. Wij kunnen alleen faciliteren, als intermediair tussen ondernemer en vastgoedeigenaar.”

  1. LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.