Portier café in Kampen slachtoffer steekincident: ‘Dader kwam vaker in de kroeg’

videoDe medewerker van café Fatih aan de Oudestraat in Kampen die afgelopen nacht ernstig gewond raakte bij een steekincident is de portier van de kroeg. Hij werd door drie jonge mannen belaagd en meerdere keren in zijn borst gestoken. ,,Eén van de daders is herkend en komt hier vaker”, weet café-eigenaar Pedram Sadriani.

Het slachtoffer mag het ziekenhuis vandaag alweer verlaten, reageert de café-eigenaar. De portier wilde drie mannen in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2.45 uur de toegang tot het café aan de Oudestraat ontzeggen. Daar waren de cafégangers het overduidelijk niet mee eens, waarna een woordenwisseling plaatsvond. Er ontstond een vechtpartij waarbij over en weer werd geslagen. 

Eén van de drie jonge mannen stak de uitsmijter vervolgens een aantal keren in zijn borst. De mannen sloegen op de vlucht in de richting van de wijk Brunnepe. Twee van hen zaten op een fiets en de derde rende er achteraan. 

Café weer open

,,Zelf was ik ook aanwezig in de kroeg”, vertelt eigenaar Sadriani. ,,Het is mij niet duidelijk waarom de drie mannen niet naar binnen mochten.” De portier maakt het naar omstandigheden goed. ,,Hij wil verder weinig kwijt over het incident. Wel kan ik zeggen dat hij vandaag alweer naar huis mag. Niks aan de hand.” De eigenaar benadrukt dat het café vanavond ‘gewoon weer opengaat’.

Volgens Sadriani zijn de drie jongens duidelijk vastgelegd op bewakingsbeelden. ,,Eén van de daders komt uit Kampen en hebben we hier vaker gezien. Ik verwacht dat er snel aanhoudingen volgen.” De politie meldt dat het gaat om drie voortvluchtige twintigers met een getinte huidskleur. De jongen die stak droeg een zwarte winterjas met donkere spijkerbroek en was ongeveer 1.75 meter lang.

De politie is op zoek naar getuigen die in de nacht van vrijdag op zaterdag iets hebben gezien van het incident in de Oudestraat. 

Eerdere mishandeling

Bij café Fatih aan de Oudestraat vond vorig jaar april nog een ernstige mishandeling plaats. Een 29-jarige politieagent uit Marknesse werd daarvoor in januari veroordeeld tot een boete van 400 euro. De mishandeling volgde na een vechtpartij voor het café, waar een vriend en tevens collega van hem in elkaar werd geslagen. 

Bij de steekpartij in de horecagelegenheid in Kampen raakte één iemand gewond.
Volledig scherm
Bij de steekpartij in de horecagelegenheid in Kampen raakte één iemand gewond. © Harm Meter
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)