Predikant Kest Jelsma en de Gereformeerde Kerk in Ommen
Volledig scherm
PREMIUM
Predikant Kest Jelsma en de Gereformeerde Kerk in Ommen © Erna Lammers / Frank Uijlenbroek

Predikant uit Ommen wil energiecompensatie ‘eerlijk verdelen’ onder de armen: ‘Een teken van eenheid’

PollEen hartverwarmend idee uit Ommen dat als een lopend vuurtje door Nederland gaat. Het idee van predikant Kest Jelsma in een notendop: heb je de energiebonus van de regering niet nodig om je hoge gasrekening te betalen? Geef het dan aan de kerk, die het verdeelt onder de armen. 

8 reacties

 • van Boven

  1 jaar geleden
  Ik weet niet hoe u aan die wijsheid komt, maar kerken krijgen echt geen subsidie, meneer Jurjens. M. van Boven
 • evert koekkoek

  1 jaar geleden
  Als er een iemand is die zijn geld onder de armen kan en moet verdelen is dat die man van de mondkapjes deal. Deze man heeft als prominent CDA lid een duidelijk christelijke achtergrond. Kan nu eindelijk zijn christelijke belofte waar maken en zijn uit criminele onderneming verkregen winsten/gelden onder de armen verdelen.
 • Christiaan Jurjens

  1 jaar geleden
  De kerk krijgt toch subsidie van de gemeente ik snap dit niet wand laat de dominee betalen die verdiend goed
 • Elvira Thomas

  1 jaar geleden
  Mensen, wat een cynisme hier. Dit is toch een prachtig initiatief? In een ander artikel las ik dat het ook voor niet kerkelijken is bedoeld (zoals ik vaak meemaak bij plaatselijke kerken overigens) en wat heeft vaccinatie hier mee te maken? Mocht je het niet willen overmaken naar de kerk doe het dan naar De Voedselbank of iets dergelijks. Komt het ook goed terecht. Ik ben zelf overigens niet kerkelijk en een groot voorstander van vaccinatie.
 • E Naal

  1 jaar geleden
  Aha...dus overmaken naar de kerk en zij verdelen dat onder de armen? Hoe weten zij wie die armen zijn? Moeten het dan ook gelovige armen zijn? Of eerst gelovig worden en dan een centje krijgen? Soort van verkapte manier van zieltjes winnen? Die christenen kunnen toch zelf een inzameling/collecte houden? Kerken zitten ondanks Corona bomvol, even met de pet rond bij elke dienst, naastenliefde toch?