Volledig scherm
Reizigers stappen in op station Kampen. © Foto Freddy Schinkel

Provincie teleurgesteld in Prorail over spoor Kampen - Zwolle

De provincie Overijssel is teleurgesteld in ProRail omdat er nog altijd geen planning is overhandigd voor het oplossen van de problemen met de spoorlijn Zwolle-Kampen.

Woensdag zitten Overijssel en ProRail met elkaar om de tafel. Overijssel, die ook optreedt namens de gemeenten Zwolle en Kampen, verwacht dat tijdens dat gesprek een helder tijdpad wordt voorgelegd.

Eind vorig jaar bleek dat het nieuwe spoor op de Kamperlijn nog niet klaar is om de elektrische trein van Keolis 140 kilometer per uur te laten rijden. Daardoor is er te weinig tijd om de trein te laten stoppen bij het nieuwe station Stadshagen. Veel reizigers zijn daardoor gedupeerd. ProRail, die de lijn heeft laten aanleggen in opdracht van de provincie Overijssel, heeft toegegeven dat er fouten zijn gemaakt.

Een onderzoek moet uitwijzen wat er mis ging. In december is een plan van aanpak voorgelegd aan de provincie en de gemeenten Zwolle en Kampen, maar daarbij ontbreekt een tijdsplanning. De provincie schrijft in een reactie aan ProRail: 'Uiteraard is zorgvuldigheid in dit traject van groot belang, maar wij hechten ook grote waarde aan een tijdpad.'

Gedupeerde reizigers 

Vervoerder Keolis zegt meerdere reacties te hebben binnengekregen van gedupeerde reizigers. Die worden naar ProRail doorverwezen voor afhandeling. ProRail-woordvoerder Aldert Baas laat weten dat het gaat om 'een enkele klacht'.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!