Volledig scherm
Tien bierkratjes van vier verschillende merken trof de politie in Kampen vanmorgen bij een inwoner aan. Ze vermoedt dat die gestolen zijn. © Eigen foto

Pssst... bierkratje kwijt? Misschien staat-ie in Kampen

UpdateTien bierkratjes van vier verschillende merken. Dat vertrouwde de politie in Kampen niet, schrijft die op Facebook. 'We hebben het vermoeden dat deze van diefstal afkomstig zijn'. 

De kratjes werden vanmorgen bij een 35-jarige Kampenaar aangetroffen. 'Dit is een bekende van ons die bekend is om dergelijke diefstallen', meldt Rob van de politie Kampen via een online bericht. Wie een van zijn kratjes herkent, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Kampen via 0900-8844.

'Als zich geen eigenaren melden, kunnen we niet bewijzen dat het om een strafbaar feit gaat', meldt de politie Kampen desgevraagd. 'Dan moeten de kratjes terug naar de 35-jarige Kampenaar.'

 1. Veluwse buurgemeenten mogen Lowlands komen inspecteren
  PREMIUM

  Veluwse buurgemeen­ten mogen Lowlands komen inspecte­ren

  Vertegenwoordigers van buurgemeenten worden door de gemeente Dronten rondgeleid over het festivalterrein van Lowlands bij Biddinghuizen, zodat ze met eigen ogen kunnen zien ‘hoe nauwkeurig met veiligheid en milieuaspecten wordt omgegaan’. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Dronten, nadat gemeenten op de Noordwest-Veluwe deze week via deze krant lieten weten graag met Dronten in gesprek te willen gaan over muziekfestivals en de overlast die er mee gepaard gaat.
 2. Campinggasten Roggebotsluis willen vergoeding voor gedwongen vertrek: 'Het lijkt net Fort Oranje'
  PREMIUM
  Video

  Campinggas­ten Roggebot­sluis willen vergoeding voor gedwongen vertrek: 'Het lijkt net Fort Oranje'

  Voor het einde van het jaar moeten alle vaste gasten van Jachthaven Camping Roggebotsluis hun boeltje hebben opgepakt en hun plek schoon hebben opgeleverd. Dat leidt volgens Kampenaar Paul van der Veen (52) tot emotionele taferelen. Namens een – groeiende – groep van zo’n 25 campinggasten heeft hij de gemeente en de grondeigenaar, provincie Overijssel, nu schriftelijk aansprakelijk gesteld voor ‘het leed en de schade’ die zij hierdoor ondervinden.