De partnersteden van Kampen. Op de foto ook Teun de Man, voorzitter van de Stichting Kampen Internationale Samenwerking
Volledig scherm
PREMIUM
De partnersteden van Kampen. Op de foto ook Teun de Man, voorzitter van de Stichting Kampen Internationale Samenwerking © Foto Freddy Schinkel

PvdA wil zo snel mogelijk af van stedenband tussen Kampen en het Hongaarse Pápa na aanname omstreden anti-LHBTI-wet

De band die Kampen heeft met de Hongaarse stad Pápa zou per direct verbroken moeten worden. Dat zegt de PvdA-fractie in de Hanzestad, nadat vorige week een anti-LHBTI-wet werd aangenomen in Hongarije. ,,Geen goed idee’’, zegt Jan Bouma, voorzitter van de werkgroep Pápa. ,,Dan maak je jezelf monddood.”

4 reacties

 • Corry Hoekman

  1 maand geleden
  Aan de PvdA in Kampen. Ik kom 'eventjes' terug op de door jullie in te dienen motie gisteren in de Gemeenteraad te Kampen. Ik ben bang dat deze motie het niet heeft gehaald. Is niet fraai: de 'hele wereld' buiten Kampen 'volledig 'op zijn kop' staat over Hongarije. Zelfs premier Rutte is 'uit zijn dak gegaan'. Ook Min. Grapperhaus heeft 'zijn mening'. Link naar artikel NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/06/25/hongarije-uit-felle-kritiek-op-kolonisator-rutte-na-uitspraken-over-lhbti-wet-a4048756
 • henk hartog

  1 maand geleden
  Straks een nw Burgemeester in kampen.. Mag van mij een pvv persoon zijn.. Dan wat frisse nieuwe wind hier in het dorp kampen..
 • Martin Flier

  1 maand geleden
  Diezelfde PVDA die wel volop de islam faciliteert die nog veel minder op heeft met de LHBTI gemeenschap? Diezelfde PVDA die van bijzonder onderwijs af wil, maar tegelijkertijd wel hun genderreligie aan kinderen wil opdringen? Diezelfde PVDA die politiek totaal irrelevant is geworden in de laatste jaren? Gaan we nu alles en iedereen cancellen die ook maar iets afwijkt van onze eigen mening? Dan zijn we niks beter dan wat we anderen verwijten en staan we straks helemaal alleen... hypocriet.
 • Corry Hoekman

  1 maand geleden
  Heel goed voornemen van PvdA in Kampen. Motie zal - waarschijnlijk - steun krijgen van Groen Links in Kampen. Ook een nieuwe - nog voor te dragen burgemeester van Kampen - hoeft niet met 'deze erfenis' te worden belast. Hongarije is geen democratie meer. Lees commentaar van 2 dagen geleden in kwaliteitskrant Trouw: 'Hongarije moet nu de consequenties voelen' link naar artikel Trouw: https://www.trouw.nl/opinie/hongarije-moet-nu-de-consequenties-voelen~b2aae412/. Veel wijsheid toegewenst.