Volledig scherm
PREMIUM
GBK-raadslid Suat Azer uit Kampen. © Freddy Schinkel

Raadslid Azer uit Kampen luidt noodklok over criminele asielzoekers: ‘Als ik hierover niets zeg, kan ik beter stoppen’

Een knokker. Zo omschrijft Suat Azer zichzelf. De GBK-politicus wil het politieke spel meespelen, maar neemt geen blad voor de mond als de rest zwijgt. Azer stelde de problemen met criminele asielzoekers aan de kaak, waardoor Kampen landelijk nieuws werd. 

,,Natuurlijk heb ik vooraf getwijfeld of ik het moest doen. Het is een heel gevoelig onderwerp. Mijn Nederlandse vrouw zei: ‘Denk je aan onze veiligheid?’ Ik ben niet bang aangelegd. Heb zelfvertrouwen, een grote bek, kan voor mijzelf opkomen. Ik ben door Kampenaren gekozen om hen te vertegenwoordigen. Als ik hierover niets zeg, kan ik beter stoppen.” De oogst: ,,Een paar boze woorden en vooral positieve reacties.”

  1. Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen
    PREMIUM
    video

    Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen

    De Bovenkerk in Kampen doemt in de verte langzaam maar zeker op. Op een sombere, grijze dag zorgt de orgelmuziek van de kerk voor toch nog wat kleur in de stad. Grote kans dat je op een willekeurige dag in mei de kunsten van Luuk Schuurman door de straten hebt horen klinken. De organist uit Dalfsen nam in Kampen namelijk zijn eerste cd op. Dat op 16-jarige leeftijd. ,,Ik dacht dat het een grapje was.’’