Reevediepfestival bij Kampen in trek

videoPaasmarkt ‘De Heugte’ is als vanouds een Kamper traditie op tweede paasdag, maar de markt had er maandag flinke concurrentie bij; het Reevediepfestival aan de oevers van het nog maar net opgeleverde Reevediep (of; de bypass) trok mede dankzij het mooie weer duizenden liefhebbers.  Aan het einde van de dag schatte de organisatie de opkomst ergens tussen de negen- en tienduizend bezoekers. 

,,Mensen staan er in de rij voor een hamburger’', verbaast een medewerker van Staatsbosbeheer zich erover in een gesprek met een collega. ,,Het is druk, niet normaal meer.’' 

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.