De Reevesluis tussen Kampen en Dronten kampt met een storing.
Volledig scherm
PREMIUM
De Reevesluis tussen Kampen en Dronten kampt met een storing. © Wim Schluter

Reevesluis tussen Kampen en Dronten gaat niet meer dicht: ‘Ik kan wel zwemmen, maar mijn fiets niet’

Een zware, technische storing zorgt ervoor dat de Reevesluis tussen Kampen en Dronten niet meer dicht gaat. Op zich handig voor de schepen die zonder te schutten door kunnen varen, maar minder handig voor fietsers en voetgangers die hun weg hier geblokkeerd zien.

2 reacties

 • Andre Eggerding

  4 weken geleden
  @Rogier De Groot. Er komt hier alleen pleziervaart. Die kunnen omvaren en bij de IJsselmonding de Randmeren op. Er is geen enkel probleem. Het Reevediep is er niet gekomen voor de scheepvaart maar voor de waterafvoer.
 • Rogier De Groot

  4 weken geleden
  Stel je eens voor dat je de monteurs in het weekend laat komen. Zeer slechte zaak dat zo"n storing dagen niet aangepakt wordt. Volgend jaar moet de sluis wel gebruikt worden en een soortgelijke storing betekent dat de scheepvaart ook dagen plat ligt en lijkt mij niet de bedoeling.
 1. Watersportverbond pleit voor zwemvestplicht na kanodrama Veluwemeer: ‘Ongeluk zit in een klein hoekje’
  PREMIUM
  3

  Watersport­ver­bond pleit voor zwemvest­plicht na kanodrama Veluwemeer: ‘Ongeluk zit in een klein hoekje’

  Bij het kanodrama op het Veluwemeer, waarbij drie leden van een Duits gezin omkwamen, droeg geen van de opvarenden een zwem- of reddingsvest (dat nog beter beschermt). Hoog tijd om dat kleinood eindelijk eens wettelijk te verplichten, vindt de unie van circa vierhonderd watersportverenigingen, het Watersportverbond. Andere partijen zijn minder stellig, zo blijkt uit een rondgang. ,,Een vest kan ook schijnveiligheid bieden.’’