Volledig scherm
De roadblocks die moeten voorkomen dat zomaar iemand het gebied binnen kan rijden. © Wim Schluter

Roadblocks preventieve maatregel voor veiligheid bij Hanzedagen

De betonnen roadblocks die vrijdag zijn geplaatst op de toegangswegen naar de Kamper binnenstad zijn volgens burgemeester Koelewijn een pure preventieve maatregel. ,,Er is geen directe aanleiding voor’’, aldus de burgemeester die zich niet wilde uitlaten over verdere beveiligingsmaatregelen.

Volledig scherm
Ook zijn er vrachtwagens ingezet als bescherming. © Freddy Schinkel

Met het oog op het weer de komende dagen houdt de organisatie van de Hanzedagen de zaken scherp in de gaten, zeker als het bijvoorbeeld zondag erg warm gaat worden. ,,Dat is onderwerp van gesprek’’, meldt Koelewijn desgevraagd. 

Kunstwerk

De Kamper burgemeester was vrijdagochtend al weer vroeg op pad na het openingsfeest van de Hanzedagen donderdagavond; Koelewijn opende eerst het kunstwerk ‘Scheepje op de houten golven’ aan de IJsselkade en daarna de Hanzemarkt op de Burgwal. 

Nike-klompen

Van collega-Hanzestad Deventer kreeg de Kamper burgemeester daar nog een cadeautje; een paar Hanzeklompen met Nike-logo. Koelewijn zegde toe het schoeisel een keer te gaan gebruiken voor een wandeltocht naar Deventer. Over het verloop van de Hanzedagen tot dusver was de burgemeester positief. ,,We zweven.’’ 

Volledig scherm
Klompen met het Nike-logo voor de burgemeester. © Wim Schluter