Volledig scherm
Voormalig woonwagenkampje aan de Oosterlandenweg in IJsselmuiden.Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 270617 © Freddy Schinkel

Ruiming woonwagen IJsselmuiden gaat door: 'Het zal een mooi spektakel worden'

De ruiming van een woonwagen aan de Oosterlandenweg in IJssemuiden gaat donderdag door. Desalniettemin weigeren bewoners Everlien Spelthuis en Joop Descende de woning te verlaten. 

,,Het zal wel een mooi spektakel worden", denkt Spelthuis. Zelf zal ze er niet bij zijn als donderdag de deurwaarder aanklopt. De ruimingsdatum staat al maanden vast, zodat bijstand van de politie gegarandeerd is. Eigenlijk moesten Spelthuis en Descende op 1 september al uit hun wagen. 

De ruiming vormt het sluitstuk van een al jaren slepende procedure. Meerdere keren haalde de bewoners bakzeil bij de rechter. Toch is hun hoop nog gevestigd op een lopende bodemprocedure, die nog enkele maanden kan duren. Echter verhindert deze procedure de ruiming niet. Alle rechtszaken kostten Spelthuis en Descende handenvol geld. ,,Ik ben al 61.740 euro kwijt aan advocaatkosten", vertelt de vrouw.

Waar het stel na donderdag gaat wonen, weten ze nog niet. Spelthuis: ,,Ik denk dat ik maar met een bedje in het gemeentehuis ga staan.''