Dennis van Zalen draait de horecadienst in Kampen en omgeving. Hij noemt de rust in de binnenstad surrealistisch. Ook bij jongerenketen in de regio blijkt vanavond weinig activiteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Dennis van Zalen draait de horecadienst in Kampen en omgeving. Hij noemt de rust in de binnenstad surrealistisch. Ook bij jongerenketen in de regio blijkt vanavond weinig activiteit. © Freddy Schinkel

Rust in de keet: een avond mee met de politie in Oost-Nederland in het ‘weekend van de waarheid’

De horeca moet vroeg dicht, dus maakt de politie in Oost-Nederland zich zorgen om privéfeestjes en jongerenketen. Zeker gepaard met alcoholgebruik zijn het potentiële coronabrandhaarden. De Stentor draait een avond mee met de politie in Noord-Overijssel. Het blijkt rustig in de regio en dat stemt de agenten dik tevreden.

  1. Horeca in Kampen werkt tijdens bandjesavond met polsbandjes voor toegang
    PREMIUM

    Horeca in Kampen werkt tijdens bandjes­avond met polsband­jes voor toegang

    Tijdens de bandjesavond op 30 oktober in Kampen, gaan de deelnemende horecazaken werken met polsbandjes voor toegang. Om lange wachtrijen bij de kroegen te voorkomen, kunnen bezoekers op één centraal punt hun coronatoegangsbewijs laten zien om een polsbandje te krijgen. ,,Als het een succes is, kunnen we het misschien elk weekend doen’’, zegt Remmert Krantz, voorzitter van de Stichting Horeca Kampen.