Dennis van Zalen draait de horecadienst in Kampen en omgeving. Hij noemt de rust in de binnenstad surrealistisch. Ook bij jongerenketen in de regio blijkt vanavond weinig activiteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Dennis van Zalen draait de horecadienst in Kampen en omgeving. Hij noemt de rust in de binnenstad surrealistisch. Ook bij jongerenketen in de regio blijkt vanavond weinig activiteit. © Freddy Schinkel

Rust in de keet: een avond mee met de politie in Oost-Nederland in het ‘weekend van de waarheid’

De horeca moet vroeg dicht, dus maakt de politie in Oost-Nederland zich zorgen om privéfeestjes en jongerenketen. Zeker gepaard met alcoholgebruik zijn het potentiële coronabrandhaarden. De Stentor draait een avond mee met de politie in Noord-Overijssel. Het blijkt rustig in de regio en dat stemt de agenten dik tevreden.

 1. Dikke winsten van ‘rottige windmolens’ gaan naar inwoners: ‘Mooie dingen voor het dorp mee doen’
  PREMIUM
  met video
  9

  Dikke winsten van ‘rottige windmolens’ gaan naar inwoners: ‘Mooie dingen voor het dorp mee doen’

  De bouw van windmolens leidt vaak tot hevige weerstand. Steeds vaker profiteert echter de lokale samenleving van de miljoenenwinsten. Zoals in Swifterbant en Nieuwleusen. Voorheen liepen de emoties over de komst van windmolens in beide dorpen hoog op, nu vloeien er tienduizenden euro’s naar lokale initiatieven. ,,Zonder het geld van die rottige windmolens hadden we het niet gered.”
  Swifterbant