Albert Holtland was wethouder voor GBK, maar ligt nu met de partij overhoop.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Holtland was wethouder voor GBK, maar ligt nu met de partij overhoop. © Foto Freddy Schinkel

Ruzie in politiek Kampen, rechter beslist: ex-leden moeten GBK duizenden euro’s betalen

updateVier ex-leden van Gemeente Belang Kampen (GBK) moeten 6500 euro aan de politieke partij betalen. Dat heeft de rechter vandaag bepaald. Het viertal brak in december met de partij en richtte een nieuwe op, maar daarbij werd het partijprogramma ‘nagenoeg volledig gekopieerd’. Eén van hen, oud-wethouder Albert Holtland, reageert verrast.

3 reacties

 • Hans Harst

  1 maand geleden
  Albert Holland werd in eerste instantie door het bestuur op de 2e plaats op de kieslijst gezet, na de lijsttrekker mevrouw Elina Smit - Blokzijl die op een eerdere ledenvergadering tot lijsttrekker was verkozen. Pas nadat hij tijdens de vergadering in december 2021 zich meerdere malen van een mindere kant liet zien werd hij tijdens deze ledenvergadering op een onverkiesbare plaats gezet.
 • A.P. Scheltinga

  1 maand geleden
  Holtland is geen oprichter van GBK. En hij reageert verrast? Het bestuur van GBK niet heb ik vernomen.
 • Arend van Faassen

  1 maand geleden
  Vast een rechter zonder hart voor Kampen. 😉
 1. Schans Buitenwacht zit misschien sanering Blekerijweg in de weg
  PREMIUM

  Schans Buiten­wacht zit misschien sanering Blekerij­weg in de weg

  Na uitstel door de vondst van vleermuizen wordt 2023 dan eindelijk het jaar van de sanering van de Blekerijweg denkt de provincie Overijssel. Begin volgend jaar moet duidelijk worden welke aannemer vanaf april aan de slag kan gaan, vermoedelijk tot september 2023. Wat nog roet in het eten kan gooien: het ook al ingrijpende werk aan het naastgelegen Schans Buitenwacht. ,,Het kan zijn dat wij naar achteren moeten.’’