Volledig scherm
PREMIUM
Voormalige wasserij de Blekerij aan de Blekerijweg in IJsselmuiden. Op deze plek is de bodem ernstig vervuild door een chemische wasserij die tot in de jaren 70 van de vorige eeuw in bedrijf was. © Foto Freddy Schinkel

Sanering noodzaak door vervuiling van oude wasserij in IJsselmuiden

De vervuiling rondom de Blekerijweg vraagt om een sanering; de wasserij die er tot zo'n vijftig jaar geleden actief was, heeft dermate veel verontreiniging achtergelaten dat een aanpak nodig is. Onderzoek heeft uitgewezen dat de vervuiling niet verder is gekomen dan de Parallelweg maar dat de vervuiling wel omhoog komt ter hoogte van de Koekoeksweg. 

Daar heeft de vervuiling zelfs het oppervlaktewater bereikt waardoor wordt afgeraden om in dit water te zwemmen of het water te gebruiken voor bijvoorbeeld beregening. In twee onttrekkingsbronnen daar is een verhoogde concentratie vinylchloride gemeten. 

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.