Schip brengt reusachtige hoeveelheid strooizout naar Kampen op tropische dag

videoTropische temperaturen of niet, voor Rijkswaterstaat is het nooit te laat of te vroeg om te beginnen met het inkopen van strooizout. Maandagochtend werd in de Haatlandhaven in Kampen het eerste schip met 1,7 miljoen kilo strooizout gelost, afkomstig uit Duitsland. Kampen is één van de vier opslagplaatsen voor strooizout van Rijkswaterstaat in heel Nederland.

De winter van 2009-2010 was een strenge, weet gladheidsbestrijder Jan Rients Slippens van Rijkswaterstaat nog. Dat jaar kwam zijn organisatie ernstig zout tekort wegens aanhoudende vorst. ,,Twee collega's van me zijn destijds letterlijk op het vliegtuig naar Saoedi-Arabië gestapt om daar een schip vol met zout te kopen.‘’ Dat lukte, maar toen het schip uiteindelijk in Nederland aankwam was de vorst al weer voorbij. ,,Zaten we met die lading zout. Toen zijn we gaan nadenken over hoe we dit soort problemen in de toekomst zouden kunnen voorkomen.'' 

  1. Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrollen’ bij heiklus Buitenhaven
    PREMIUM

    Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrol­len’ bij heiklus Buitenha­ven

    In de bestuursrechtzaak tegen de Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) is de gemeente Kampen onaangenaam verrast door een plotseling opgedoken verklaring van de inspecteur die het werk aan de parkeergarage Buitenhaven onderzocht. Die legt een rechtstreeks verband tussen het heiwerk in vervuilde grond op de locatie van de voormalige gasfabriek en plotselinge ziektegevallen onder de heiers.