Volledig scherm
PREMIUM
Brug over de Burgel © Gerrit Notrot

Schipper uit Kampen maakt even droom van burgemeester waar

Die kans kon watersportliefhebber en binnenstadbewoner Gerrit Notrot niet laten liggen toen hij de sluis bij het Oorgat richting de Burgel open zag staan. ,,Nou is ‘ie van mij’', dacht Notrot bij het passeren van die open toegangsdeur toen hij voorbij kwam met zijn boot. 

Notrot voer met zijn rubberboot de Burgel op en maakte een paar foto’s die de Kamper stadsgracht laten zien op een manier die nog maar weinig mensen de laatste jaren hebben gezien. Want feitelijk was de Kamper schipper een beetje in overtreding, denkt Herald van Gerner van het Waterschap Drents Overijsselse Delta. 

  1. Burgemeesters Kampen en Hardenberg pleiten voor betere verdeling van vluchtelingen over Nederland

    Burgemees­ters Kampen en Hardenberg pleiten voor betere verdeling van vluchtelin­gen over Nederland

    Gemeente in IJsselland hebben nog geen verzoek gekregen om extra opvangplekken voor asielzoekers te huisvesten. Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is op zoek naar 5000 extra opvangplekken vanwege verwachte groei van het aantal vluchtelingen. Burgemeesters bort Koelewijn (Kampen) en Jan Willem Wiggers (Hardenberg) pleiten alvast voor een evenwichtiger verdeling van vluchtelingen over het land.
  2. Gemeente Kampen prijst Schuttersgilde rond aanwijzen carbidschietplekken

    Gemeente Kampen prijst Schutters­gil­de rond aanwijzen carbid­schiet­plek­ken

    De gemeente Kampen zet steeds vaker het Schuttersgilde in als overlegorgaan tussen schutters en eventuele bezwaarmakers tegen carbidschietplekken in hun omgeving. ,,Hun grote kracht is dat ze makkelijker toegang hebben tot de individuele schutters’’, aldus burgemeester Bort Koelewijn van de gemeente Kampen over het gilde. ,,Gemakkelijker dan wanneer wij het als gemeente of ik als burgemeester dat doen.’’