Kyara Wezenberg (15) en Dani Zwiers (14) presenteren de app, waarmee je opgespoord zwerfafval kunt scannen en punten kunt scoren door het in een vuilnisbak te deponeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Kyara Wezenberg (15) en Dani Zwiers (14) presenteren de app, waarmee je opgespoord zwerfafval kunt scannen en punten kunt scoren door het in een vuilnisbak te deponeren. © Foto Freddy Schinkel

Schoolstrijd in Kampen levert oplossing op voor zwerfafval in natuur: punten scoren met speciale app

Een speciale app, de ‘zwerfbuster’, die het gooien van zwerfafval in vuilnisbakken beloont met punten en uiteindelijk prijzen. Dat is volgens leerlingen van het Kamper Ichthus-college dé oplossing in de strijd tegen rondslingerend afval in natuurgebied De Melmer. Met hun app wonnen zij de strijd tussen twee vwo-klassen van het Ichthus College in Kampen.

1 reactie

 • henk hartog

  3 maanden geleden
  Goed gedaan Kids, maar dit helpt niet ALS de varkens los in het Bos lopen.. dat is Dweilen met de kraan open
 1. KAART | Veel gemeenten kunnen positieve tests op 1 hand tellen, alleen in deze provincie (lichte) stijging
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Veel gemeenten kunnen positieve tests op 1 hand tellen, alleen in deze provincie (lichte) stijging

  Een grijze coronakaart vandaag in Oost-Nederland: opnieuw daalt het aantal positieve testuitslagen in de regio’s van de Stentor. Flevoland noteert nog wel een lichte stijging, terwijl heel Nederland het laagste aantal positieve tests noteert sinds begin juli. Opvallend is dat er in de regio’s van de Stentor zowel nul ziekenhuisopnames als nul sterftegevallen gemeld werden.