Volledig scherm
© Thinkstock

Schoolvoetbaltoernooi in IJsselmuiden vindt sponsor en kan daarom alsnog doorgaan

IJSSELMUIDEN - Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi in IJsselmuiden kan toch doorgaan. De toernooi-organisatie is erin geslaagd een sponsor te vinden.

Woensdag 12 oktober kan de jeugd voetballen.

Het leek er eerst op dat aan een jarenlange traditie een einde zou komen. De organisatie kwam niet van de grond en er was in eerste instantie geen geschikte datum voor het toernooi. Een aantal enthousiastelingen uit IJsselmuiden zette de schouders eronder om de jongens en meisjes van de basisschool toch nog hun jaarlijkse voetbaltoernooi te kunnen geven. Jan Peter de Maar van Demalux Dakkapellen werd benaderd om het geheel weer te sponsoren. Hij was direct enthousiast en gaf zijn toestemming om als hoofdsponsor op te treden. Daarmee was ook de financiële kant van het toernooi gered.

Aanstaande woensdag zullen de jongens en meisjes van de basisscholen uit IJsselmuiden, Kamperveen, Kampereiland, Wilsum en 's-Heerenbroek op het terrein van IJVV weer tegen elkaar strijden om de begeerde Demalux- bokaal.

Individueel kunnen de basisschoolleerlingen strijden om de penaltybokaal. De scholen konden daarvoor de drie beste jongens en meisjes inschrijven. Zij moeten het opnemen tegen wat de organisatie noekt 'klassekeepers'. Bij de jongens zal Jasper Fix, keeper van het eerste elftal van IJVV, zolang mogelijk proberen het doel schoon te houden. Voor de meisjes wordt het dit jaar wel erg moeilijk. De organisatie heeft Thirza Postma, keepster bij PEC Zwolle, gestrikt om het karwei te klaren.

Het schoolvoetbaltoernooi begint om 13.00 uur. De strijd om de penaltybokaal om 14.30 uur. Om 15.00 uur beginnen de finalewedstrijden, zowel bij de jongens als de meisjes.