‘Schrik zit er goed in’ na dodelijk ongeval N50 bij Kampen

Video | UpdateBij een ernstig ongeluk op de N50 ter hoogte van de afrit Kampen-Zuid is een persoon overleden. Een ander slachtoffer is gewond en naar het ziekenhuis vervoerd. De weg is als gevolg van het ongeluk vanmorgen lange tijd in beide richtingen afgesloten geweest. 

Bij het ongeluk waren een personenauto en busje betrokken. Meerdere hulpdiensten waren ter plaatse. 

Omleiding

Ingesloten verkeer tussen de afritten en ongeval werd weggeleid. Verkeer richting Zwolle werd omgeleid via Joure/Heerenveen. Wat er precies is gebeurd is nog niet bekend. Ook de leeftijd en het geslacht van de overleden persoon brengt de politie nog niet naar buiten. ,,We onderzoeken het nog en tot die tijd doen we geen mededelingen’’, aldus een woordvoerder. 

Geschrokken

Een medewerker bevestigt dat de betrokken bus van het boor- en zaagbedrijf Stelling Vroomshoop is. ,,We zijn heel erg geschrokken, absoluut. Een collega is toen we het hoorden zo snel mogelijk naar het ongeval toegegaan. We zijn blij dat onze collega die in de bus zat er zo goed als geen verwondingen aan heeft overgehouden’’, laat een medewerker weten. De oorzaak is ook bij het bedrijf nog niet bekend. ,,We weten nog niet de gehele toedracht van het ongeluk, speculeren daarover heeft niet zoveel zin.’’

Aanpak van weg

Op de plek van het ongeluk, wordt in 2022 de weg verbreed. Tussen Kampen en Kampen-Zuid zijn er straks vier rijstroken, in plaats van twee.

Volledig scherm
Bij een ongeval op de N50 is een persoon om het leven gekomen. © Stefan Verkerk