Volledig scherm
De hekken om de gevaarlijkste onderdelen worden nog verwijderd. © Ext- Schlutertainment

Skatebaan in Kampen is gedeeltelijk weer in gebruik

De skatebaan in het Kamper stadspark is deels heropend. Nog wel staan er enkele hekken om de gevaarlijkste onderdelen, die worden verwijderd.

Ongeveer een maand geleden besloot de gemeente de skatebaan plotseling te sluiten omdat er ‘illegale, onveilige bouwwerken’ geplaatst waren. De skaters erkenden dat zij op eigen houtje een zogenaamde ‘quarter pipe’ hebben gebouwd.

Aangepast

De hekken zijn inmiddels deels verwijderd. ,,De baan is weer open, maar er zal nog wel wat moeten worden aangepast’’, aldus wethouder Jan Peter Van der Sluis.

Twee onderdelen worden verwijderd en maken plaats voor nieuwe, maar de skaters laten weten blij te zijn dat hun skatebaan in ieder geval weer deels toegankelijk is. ‘Door goed overleg met de gemeente hebben wij samen een oplossing kunnen vinden!’, schrijft de groep op Facebook.

De skaters beseffen terdege dat er nieuwe onderdelen onderweg zijn. ‘De verwachting is dat deze onderdelen rond de derde week van december geplaatst gaan worden!’, juichen de skaters op Facebook.

Beton

De skatebaan zal straks in zijn geheel worden vernieuwd en wordt dan onderdeel van het nieuw te vormen Kamper stadspark. ,,De nieuwe baan is straks helemaal in beton gegoten, daar hebben we geen losse onderdelen meer’’, weet wethouder Van der Sluis. Maar het kan nog wel even duren voordat die nieuwe baan er is, weten ook de skaters. ‘Anderhalf jaar!’, staat in het Facebookbericht.

Tot die tijd zullen de nieuw aan te schaffen onderdelen dienst doen in het Kamper stadspark, daarna zullen ze worden hergebruikt. ,,In de skateparken in ’s Heerenbroek en IJsselmuiden’’, meldt de wethouder.