Slachtoffer dodelijk ongeval N50 is 38-jarige man uit Leeuwarden

videoHet slachtoffer dat vanmorgen om het leven kwam bij het ongeval op de N50 bij Kampen-Zuid, is een 38-jarige man uit Leeuwarden. Dat laat de politie vanmiddag weten. 

Het andere slachtoffer, dat gewond naar het ziekenhuis moest, is een 41-jarige man uit Daarlerveen. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van het ongeluk is. Dat onderzoekt de politie. Bij het ongeluk waren een personenauto en busje betrokken. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. 

De betrokken bus is van het boor- en zaagbedrijf Stelling Vroomshoop. Dat bevestigt een medewerker.  ,,We zijn heel erg geschrokken, absoluut. Een collega is toen we het hoorden zo snel mogelijk naar het ongeval toegegaan. We zijn blij dat onze collega die in de bus zat er zo goed als geen verwondingen aan heeft overgehouden’’, laat een medewerker weten. De oorzaak is ook bij het bedrijf nog niet bekend. ,,We weten nog niet de gehele toedracht van het ongeluk, speculeren daarover heeft niet zoveel zin.’’

Aanpak van weg

Op de plek van het ongeluk, wordt in 2022 de weg verbreed. Tussen Kampen en Kampen-Zuid zijn er straks vier rijstroken, in plaats van twee.

Volledig scherm
Dodelijk ongeval N50 © Stefan Verkerk
 1. Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente
  video

  Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente

  Elke dag worden zo'n 150 fietsers op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthouden op de fiets. In de eerste twee maanden na het landelijke verbod voor appen of bellen op de fiets tikten fietsers gezamenlijk 878.000 euro af aan boetes voor de overtreding. In Lelystad, Emmeloord en Deventer werden er in verhouding fors meer boetes uitgeschreven dan het landelijke gemiddelde.
 2. Prijs voor koopwoning stijgt het hardst in Flevoland: hoeveel betaal je voor een dak boven je hoofd?
  Check de prijzen

  Prijs voor koopwoning stijgt het hardst in Flevoland: hoeveel betaal je voor een dak boven je hoofd?

  Mensen die de afgelopen periode een huis kochten in de provincie Flevoland moesten daar flink voor in de buidel tasten. Van alle provincies in ons land stegen de prijzen voor koopwoningen in Flevoland namelijk het hardst. Ook in Overijssel en Gelderland stegen de prijzen. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal van 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.