De sloop van het oude dorpshuis in Zalk is begonnen. Op deze plek worden vijf woningen gebouwd.
Volledig scherm
De sloop van het oude dorpshuis in Zalk is begonnen. Op deze plek worden vijf woningen gebouwd. © Foto Freddy Schinkel

Sloop oude dorpshuis Zalk begonnen

Met het verwijderen van de dakpannen is de sloop van het oude dorpshuis An de Steege in Zalk zaterdag begonnen. Inmiddels is een deel van het gebouw al aan de slopershamer ten prooi gevallen. Op de plek van het oude dorpshuis komen vijf nieuwe woningen.

Het oude dorpshuis vervulde decennialang een belangrijke functie in het dorp, maar was behoorlijk gedateerd. Begin 2014 besloot de gemeenteraad geld beschikbaar te stellen voor een nieuw multifunctioneel verenigingsgebouw. Dat is in januari 2016 in gebruik genomen.

Afgelopen juni besloot de gemeente mee te werken aan een wijziging van het bestemmingsplan om vijf woningen te bouwen op de plek van het oude dorpshuis. Met de opbrengst wordt de nieuwbouw van het nieuwe dorpshuis gefinancierd. Bij het ontwerp van de woningen is rekening gehouden met de windvang van de molen De Valk.

Informatiebijeenkomst

Op maandag 9 december houdt de gemeente Kampen in het nieuwe dorpshuis een informatiebijeenkomst over de woningbouw in Zalk. Er wordt in aanwezigheid van wethouder Albert Holtland onder meer uitleg gegeven over de mogelijke andere woningbouwlocaties in het dorp. De bijeenkomst begint om 19:30 uur.