In juli werd de villa ingepakt met netten om te voorkomen dat er onderdelen van het zwaar vervallen pand zouden afwaaien.
Volledig scherm
PREMIUM
In juli werd de villa ingepakt met netten om te voorkomen dat er onderdelen van het zwaar vervallen pand zouden afwaaien. © Henri van der Beek

Sloopkogel ‘paupervilla’ Kampen blijft nog even stil in de lucht hangen

De weg voor de sloop van de inmiddels omstreden vervallen villa aan de Bovenhavenstraat in Kampen, leek even vrij. Maar de sloopkogel blijft voorlopig boven het pand hangen. Stichting Stadsherstel Kampen(SSK) maakt samen met een omwonende en Erfgoedvereniging Heemschut, de gang naar de rechter. De partijen proberen met een voorlopige voorziening de sloop van het pand uit te stellen.

  1. GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla
    PREMIUM

    GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla

    De voorgenomen sloop van de monumentale stadsvilla aan de Bovenhavenstraat moet worden uitgesteld, nu blijkt dat de aanwijzing van het pand als gemeentelijk monument op ondeugdelijke gronden door burgemeester en wethouders van Kampen is afgewezen. Ook moet er eerst een visie voor de invulling van het hele gebied rond stadsvilla en voormalige glashandel worden gemaakt, voordat er onomkeerbare stappen worden gezet. Dat vindt de raadfractie van GroenLinks, die hierover een reeks vragen en stellingen naar het college heeft gestuurd.