Het bestuur van De Kunstbrug vindt dat Kampen te weinig werk maakt van een atelierbeleid. Vlnr Mirriam Bouwmeester, Paulien van Asperen en Joke Beens.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bestuur van De Kunstbrug vindt dat Kampen te weinig werk maakt van een atelierbeleid. Vlnr Mirriam Bouwmeester, Paulien van Asperen en Joke Beens. © Foto Freddy Schinkel

Sluiting ateliers maakt kunstenaars bezorgd over kunstklimaat in Kampen

Kunstenaars in Kampen maken zich zorgen over het kunstklimaat in de stad. Elk jaar moeten er wel kunstenaars gedwongen verhuizen omdat hun atelierruimte wordt verkocht of gesloopt. Ondertussen is er, 31 jaar na de oprichting van Stichting Ateliers Kunstenaars Kampen, nog steeds geen gemeentelijk atelierbeleid. „Diep triest”, zegt voorzitter Mirriam Bouwmeester van de stichting, die inmiddels De Kunstbrug is gaan heten.

0 reacties

  1. Kamper zangeres Marloes van Ommen opent VN-actie om geweld tegen vrouwen te bestrijden: ‘Ik zat in zo’n situatie’
    PREMIUM

    Kamper zangeres Marloes van Ommen opent VN-actie om geweld tegen vrouwen te bestrijden: ‘Ik zat in zo’n situatie’

    De Kamper zangeres en liedjesmaker Marloes van Ommen is vanmiddag één van de hoofdgasten tijdens de opening van Orange the World, in Breda. Daar is om 17.00 uur de aftrap van de Nederlandse editie van de jaarlijkse, wereldwijde VN-actie tegen geweld tegen vrouwen. Marloes zingt uit ervaring: vanaf haar 15de had ze te maken met mentaal en fysiek geweld. Ze hoopt te inspireren met haar themalied ‘Voor mij alleen’.