Volledig scherm
© ANP

Snelheidscontrole in Mastenbroek: vier rijbewijzen ingevorderd

Vier bestuurders hebben zaterdag het rijbewijs moeten inleveren in Mastenbroek. Zij reden allen meer dan 50 kilometer te hard op een weg waar maximaal 60 kilometer per uur is toegestaan.

Een 28-jarige man uit IJsselmuiden werd gepakt met een snelheid van 122 kilometer per uur. Een man uit diezelfde plaats reed 120 kilometer per uur en kon ook zijn rijbewijs inleveren. Een 75-jarige vrouw uit Zwartsluis reed zelfs nog harder. Zij werd gemeten met een snelheid van 130 kilometer per uur. 

Een 70-jarige man uit Nieuwleusen reed ook meer dan 50 kilometer te hard door Mastenbroek en moet het voorlopig ook stellen zonder zijn rijbewijs. 

De politie schreef ook nog enkele bekeuringen uit voor snelheidsovertreders die het minder bont maakten. De Officier van Justitie gaat bepalen wat er met de rijbewijzen gaat gebeuren.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
    PREMIUM
    video

    Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

    Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’