Volledig scherm
Ter illustratie. © Evert Elzinga

Snelle Steenwijker (21) dubbel gepakt in ‘s-Heerenbroek

Een 21-jarige man uit Steenwijk is vanmiddag tweemaal op de bon geslingerd. De inwoner van het vestingstadje scheurde met hoge snelheid langs een radarauto in ‘s-Heerenbroek, maar daarmee was de kous nog niet af.

De Steenwijker werd gepakt met 119 kilometer per uur op de teller, terwijl maximaal 50 kilometer per uur was toegestaan. Na correctie reed de man 65 kilometer boven de toegestane snelheid. Bij het natrekken van zijn persoonsgegevens kwam nog iets anders aan het licht. Het rijbewijs van de 21-jarige bleek ongeldig te zijn verklaard. De Steenwijker kreeg voor beide overtredingen een proces-verbaal.

De Steenwijker moet zich binnenkort verantwoorden bij justitie.

  1. Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen
    PREMIUM
    video

    Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen

    De Bovenkerk in Kampen doemt in de verte langzaam maar zeker op. Op een sombere, grijze dag zorgt de orgelmuziek van de kerk voor toch nog wat kleur in de stad. Grote kans dat je op een willekeurige dag in mei de kunsten van Luuk Schuurman door de straten hebt horen klinken. De organist uit Dalfsen nam in Kampen namelijk zijn eerste cd op. Dat op 16-jarige leeftijd. ,,Ik dacht dat het een grapje was.’’