Volledig scherm
© Jaap Selles

Sociale kaart van Kampen is hard nodig

KAMPEN - Kampen moet vaart maken met een sociale kaart. Zolang die er niet is, blijven te veel opties nog onder de radar. Een sociale kaart laat zien welke hulp en ondersteuning er is voor welke doelgroep.

Zo'n kaart is nodig om meer maatwerk te kunnen leveren, stelt de gemeente in een terugblik op Op Koers, het plan dat de afgelopen jaren leidend was in het Kamper sociaal domein.

Volgens de evaluatie zijn de meeste mensen tevreden over het beleid en snappen ze waarom steeds meer een beroep wordt gedaan op eigen kracht. "Het gaat steeds beter, maar het kan nog beter", luid de conclusie van de gemeente. Een sociale kaart zou welkom zijn, met daarop het aanbod in Kampen. De gemeente moet beter aangeven hoever keuzevrijheid strekt. Elk huishouden zou één plan moeten hebben waarin staat welke organisatie, instelling of individiuele werker wat doet. Minder administratie staat ook op het lijstje van aanbevelingen.

Op Koers was bedoeld voor de jaren 2012 tot en met 2016. Het college wil de beleidsnota met twee jaar verlengen. Dan kan een nieuwe gemeenteraad een volgend plan vaststellen voor een nieuwe periode van vier jaar.