wisselslag estafette team - vlnr René Beens, Margriet Leeffers, Fabiola Bosman en Joop van Dijk.
Volledig scherm
wisselslag estafette team - vlnr René Beens, Margriet Leeffers, Fabiola Bosman en Joop van Dijk.

Sport Kort Kampen

Kort sportnieuws uit Kampen en directe omgeving.

Deze berichten zijn ingezonden door de verenigingen en sporters zelf en zonder tussenkomst van de redactie gepubliceerd.

Biljart

Goede start biljarters BC Reijersdam.

De biljartballen zijn weer gaan rollen en voor de biljarters van Reijersdam rolden de ballen in de eerste wedstrijden van het seizoen de goed kant op.

Het libre team 2 van BC Reijersdam had in de eerste wedstrijd al een derby.

Het moest aantreden tegen stadgenoot K.B.C. en deed dat met succes.

In het clubgebouw van de K.B.C. werd een 2-7 overwinning geboekt.

De familie Bossink zorgden voor de winst , zoon Arend won met een moyenne van 2,35 en vader en broer Bossink wonnen ook hun partijen met een moyenne van resp. 1,24 en 0,70.

Herman v.d.Werdt moest echter de winst aan zijn tegenstandster Lida Witteveen laten.

In de dag competitie gingen de teams ook succesvol van start.

Team 1 van BC Reijersdam won de uitwedstrijd tegen De Ghesellen 5 overtuigend met 26-48.

Alle vier teamspelers wonnen hun partij , Rens Jager meteen moyenne van 3,20 , Johan de Leeuw 2,44 , Adrie Bossink 1,52 en Johan Kranenburg met een moyenne van 1,28.

Team 2 speelde een thuiswedstrijd tegen de dames van S.M.R./D.O.S. uit Hattem.

Het team won de wedstrijd met 43-38 en hier zorgden Ben Wielandt met een moyenne van 1,67 en Herman v.d. Werdt , 1,22 , voor de winstpartijen.

In de dagcompetitie speelt team 1 a.s. donderdagmiddag(12-09) aanvang 13.30 uur in het wijkcentrum Reijersdam tegen Steenwijk en het libre team 2 speelt vrijdagavond(13-09) in het wijkcentrum Reijersdam tegen S.M.R. aanvang 19.30 uur.

Gymnastiek

Gymnastiek vereniging DOS presenteert "nieuwe "vereniging

Vanavond ( dinsdag 10 september) presenteren GV DOS en GV THOR de "nieuwe "vereniging tijdens de bijzonder algemene leden vergadering. In januari 2013 is er een intentie verklaring getekend door beide vereniging om te kijken of er een samenwerking in gang kon worden gezet. De samenwerking is zo goed verlopen dat er besloten is vanaf vanavond tot 1 vereniging over te gaan. Verschillende bestuursleden van GV THOR, sluiten zich bij het bestuur van GV DOS aan en andere oud bestuursleden en vrijwilligers zetten zich voor verschillende commissies van GV DOS in.

Vanavond worden de nieuwe statuten, huishoudelijk reglement en een nieuw logo gepresenteerd. Vooral op het logo is GV DOS heel trots. Deze is ontwikkeld door Jachim Serpenti van studio Serpenti en is uit een overeenkomst op de tohopesate ( beursvloer) voort gekomen. GV DOS zal het logo met trots vanavond aan de leden tonen..

GV DOS heeft vanaf vandaag veel sport aanbod erbij gekregen, zowel voor de jeugd als voor de volwassen en GV DOS gaat zorg dragen voor een grote groep selectie turnsters op hoog niveau. Een grote uitdaging voor het huidige bestuur en nieuwe bestuur, maar wel een uitdaging waar iedereen voor gaat en staat. GV DOS is en blijft een vereniging voor iedereen die wil en kan sporten.

Zwemmen

Arena Europese Masters Kampioenschappen in Eindhoven (1 t/m 6 september 2013)

De Masterszwemmers van Deltasteur kunnen terugkijken op een geslaagd EMK. Deelname aan het toernooi was al een hele ervaring op zich. Alles was heel goed georganiseerd en het ging er heel officieel aan toe. De Kamper zwemmers voelden zich behandeld als Olympiërs en genoten met volle teugen. Dit had een gunstig effect op de prestaties. Voor de Deltasteur Masters was de inzet het verbeteren van persoonlijke records en hoger eindigen dan de positie op de plaatsingslijst. Dit is in de meeste gevallen gelukt. Het estafetteteam zwom dik 2 seconden onder de inschrijftijd en steeg hiermee maarliefst 10 plaatsen op de ranglijst. Johan Wezenberg (H35+) en Joop van Dijk (H55+) wisten individueel de grootste sprongen te maken ten opzichte van de plaatsingslijsten.

Het deelnemersveld (ruim 5000 mannen en vrouwen uit heel Europa van 25 tot 93 jaar) was zeer sterk bezet. Er sneuvelden 10 Wereld- en 60 Europese Masters Records. Inge de Bruijn startte voor het eerst na haar Olympische finales in 2004 weer op de 50 vrij en zwom met een tijd van 26.64 (een Europees Masters Record) naar het goud in de leeftijdsgroep 40+. Ze genoot zichtbaar van het racen en de vele oude bekenden uit de zwemwereld.

Estafetteploeg 4x50 wisselslag: 2.31.25 - 31e (stond 41e geplaatst)

René Beens - rugcrawl - 32.85 - persoonlijk record

Joop van Dijk - schoolslag - 43.48

Fabiola Bosman - vlinderslag - 40.86 - persoonlijk record

Margriet Leeffers - borstcrawl - 34.06 - persoonlijk record

Jauke Hamstra, Heren 25+

50 school: 35.80 - 29e (3e Nederlander - stond 23e geplaatst)

100 vlinder: 1.12.31 - 39e (6e Nederlander - stond 39e geplaatst)

Rianne van Vegchelen, Dames 30+

400 en 800 vrij, helaas boven de inschrijflimiet gezwommen en geen notering in de uitslagen.

Ze heeft wel gedurende het toernooi ontzettend veel werk verricht als vrijwilliger.

Johan Wezenberg, Heren 35+

50 vlinder: 34.21 - 63e (5e Nederlander - stond 74e geplaatst)

100 vrij: 1.09.16 - 72e (11e Nederlander - stond 84e geplaatst)

50 vrij: 29.96 - 74e (10e Nederlander - stond 80e geplaatst)

René Beens, Heren 35+

50 rug: 33.22 - 19e (persoonlijk record - 4e Nederlander - stond 24e geplaatst)

50 rug: 32.85 (persoonlijk record - startzwemmer 4x50 wisselslag estafette)

Margriet Leeffers, Dames 35+

200 wissel: 3.23.71 - 20e (2e Nederlandse - stond 24e geplaatst)

200 vrij: 3.00.27 (3e Nederlandse - 0.27sec boven de inschrijflimiet)

100 vrij: 1.18.35 - 38e (persoonlijk record - 10e Nederlandse - stond 44e geplaatst)

Joop van Dijk, Heren 55+

100 school: 1.39.67 - 38e (persoonlijk record - 5e Nederlander - stond 47e geplaatst)

Watersport

Vrijdag jl was er een zeilwedstrijd voor platbodems op het IJsselmeer. Dit was een onderdeel van het 'Havenfestival 2013-Almere'. Dit is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement. De botters zijn wel de 'smaakmakers' onder de deelnemende platbodems. Bijna 30 schuiten hebben deelgenomen aan de wedstrijd, waaronder twee Zuiderzeebotters van de Kamper botterstichting, de KP 41 en KP 118. De bemanning van de KP 118 heeft het vrijdag weer geflikt, de meer dan 100 jaar oude dame ging weer als eerste over de finish. Inmiddels is zowel de botter als de bemanning gevreesd in de plaatsen rond de voormalige Zuiderzee. In bijna alle steden/ dorpen die een botterevenement organiseren is de KP 118 wel een keer eerste geworden. In mei 2012 heeft de Kamper botter een megapresatie geleverd door eerste te worden met een groot zeilevenement vanuit Den Helder. De KP 118, bouwjaar 1909, zeilde onder barre weersomstandigheden op het wad naar de eerste plaats.

Paardensport

Anouk Lorist (Deltaruiters) wint brons op NK in Ermelo.

Afgelopen zaterdag werden de nederlands kampioenschappen verreden voor paarden in ermelo hier had anouk lorist zich voor geplaatst met haar paard coline.

Anouk werd met dit zelfde paard al derde op de regiokampioenschappen en evenaarde dit in ermelo van de 52 combinatie's wist ze zich als derde van nederland te plaatsen in de klasse L springen.

Het verenigings team wat bestond uit vier dressuur ruiters ( mellany vd vorstenbosch, lindy rook, jorita meuleman, wendy uijt de bogaardt) en vier springruiters ( sabrina vd heide, anouk lorist, ruth brink, laura eilander) hebben de vijfde plek van de 25 deelnemende bemachtigd op het NK.

Annemarie van de Vegt is tweede geworden op een concours in Raalte in de klasse L springen.

Marinus vd Weerd werd 4e in de klasse L springen met zijn pony Cedric S in Balkbrug.

Naomi Landsma werd met haar pony 6e in de klasse B in hulshorst.

Tafeltennis

Prima start Kampenion

Kampenion 1 is de najaarscompetitie goed begonnen. Het won uit met 2 - 8 van Vitesse '35 in Hengelo. Het begin voorspelde anders: Kampenion kwam 1 - 0 achter. Jordy ten Have verloor nipt zijn 1e partij met 2 - 3 - van de kopman van Vitesse '35: Freek Borgman. Na het dubbel stond het 2 - 2 stond, omdat Kampenion ook dat verloor.

Daarna ging het prima met Kampenion, want het hoefde in de zes resterende partijen nog maar één game af te staan. Zo won Kampenion na een moeizaam begin toch nog met ruime cijfers: 2 - 8 en ging het de competitie goed van start. Jeroen Rotman en Ton Ringenier scoorden 3 uit 3.

Kampenion is het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse en lijkt dus terug bij af te zijn, namelijk het niveau waarop het enkele seizoenen geleden begon: de Promotieklasse. Echter, het team is nu ervarener. Het heeft de titel in die Promotieklasse behaald en twee seizoenen Hoofdklasse gespeeld waarvan het eerste succesvol was. Die ervaring kan de spelers goed van pas komen in het aanstaande seizoen.

Volleybal

Na promotie van vorig seizoen komt Dépol-Set Up Heren 1 nu uit in de "2e divisie A heren, regio Nationaal".

Voor een overzicht van het seizoen 2013 /2014 zie www.setup-ijsselmuiden.nl.

Teamfoto EMK ploeg Deltasteur, vlnr voor: Johan Wezenberg, Rianne van Vegchelen, Fabiola Bosman, achter: Joop van Dijk, Margriet Leeffers.
Volledig scherm
Teamfoto EMK ploeg Deltasteur, vlnr voor: Johan Wezenberg, Rianne van Vegchelen, Fabiola Bosman, achter: Joop van Dijk, Margriet Leeffers.