Binnensportverenigingen in de gemeente Kampen hoeven voorlopig geen huur te betalen vanwege de coronamaatregelen.
Volledig scherm
Binnensportverenigingen in de gemeente Kampen hoeven voorlopig geen huur te betalen vanwege de coronamaatregelen. © Archieffoto Freddy Schinkel

Sportverenigingen Kampen betalen geen huur vanwege coronacrisis

Binnensportverenigingen in Kampen hoeven de gemeente geen huur te betalen zolang de sportaccommodaties gesloten blijven. Voor clubs die buiten spelen wordt na afloop van de coronacrisis gekeken naar passende maatregelen.

Sportraad Kampen heeft namens de verenigingen in de gemeente overlegd met de gemeente Kampen, omdat onder sportclubs veel vragen leven nu alles stilligt door de coronamaatregelen.

Uitstel ozb

Net als ondernemers in de gemeente kunnen verenigingen uitstel krijgen voor het betalen van de onroerendezaakbelasting (ozb). Dat uitstel geldt in eerste instantie voor drie maanden, in afwachting van de verdere ontwikkelingen. Een aanvraag kan worden gedaan via invordering@kampen.nl. Dat moet snel, benadrukt Sportraad, want komende dinsdag verloopt de eerste normale termijn.

Verenigingen die gebruikmaken van gemeentelijke sporthallen en -zalen, hoeven geen huur te betalen zolang niet kan worden gesport. Zodra de accommodaties weer gebruikt kunnen worden, treedt het gebruikelijke rooster weer in werking. Dat meldt Sportraad Kampen op haar website. Verenigingen die hier vragen over hebben kunnen mailen met huursportzaal@kampen.nl.

Voor buitenclubs wordt indien nodig achteraf gekeken naar een passende regeling.

Wel contributie

Contributie kan voorlopig wel gewoon worden geïnd. Landelijke sportkoepel NOC*NSF kwam al eerder met dit advies en Sportraad Kampen sluit zich daar bij aan, omdat de kosten voor veel verenigingen wel doorlopen. Om de clubs tegemoet te komen heeft Sportraad zelf besloten dit jaar geen contributie van de verenigingen te innen.

 1. Kampen aarzelt niet: Terrassen, bioscoop en het museum weer open
  PREMIUM
  Video

  Kampen aarzelt niet: Terrassen, bioscoop en het museum weer open

  ,,Ik zat er al om negen uur, maar dat mocht dus niet’’, meldt terrasbezoeker Michael Schults als hij even voor twaalven zit te wachten op zijn eerste terrasdrankje sinds maanden. Ja, natuurlijk wist hij wel dat de terrassen officieel pas om 12.00 uur open gingen. Ook in Kampen, bij restaurant Heer en Meester. ,,Maar ik denk: ik ga op tijd, dan zit ik er maar vast voor het geval het erg druk zou worden.’’
 2. Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

  Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

  Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verliep deze veelbesproken 1 juni verder? Lees hieronder alles terug in ons liveblog.