Nu het plan voor de stadsbuurtbus is afgeblazen blijft de verlieslijdende lijn 11 in ieder geval tot eind 2020 door Kampen rijden, verzekert de provincie Overijssel.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu het plan voor de stadsbuurtbus is afgeblazen blijft de verlieslijdende lijn 11 in ieder geval tot eind 2020 door Kampen rijden, verzekert de provincie Overijssel. © Foto Freddy Schinkel

Stadsbuurtbus komt er toch niet in Kampen

De toekomst van de zieltogende stadsbusdienst in Kampen is opnieuw onzeker geworden nu de provincie Overijssel het plan voor een stadsbuurtbus volkomen onverwacht heeft afgeblazen. Na meerdere overlegrondes met provincie Overijssel en vervoerder Connexxion leek alles in kannen en kruiken. Vanaf februari 2019 zou het busje gaan rijden. Niet dus, tot woede en teleurstelling van de bewonersraad van deltaWonen, die het initiatief nam.

  1. ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan gps-systemen, vooral in Oost-Nederland
    PREMIUM
    video

    ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan g­ps-systemen, vooral in Oost-Nederland

    Agrariërs worden geteisterd door Europese bendes die gps-systemen uit landbouwvoertuigen roven. In ruim een jaar tijd is meer dan 200 keer aangifte gedaan, waarvan meer dan de helft afkomstig is uit Oost-Nederland. Dat blijkt nu voor het eerst de diefstalcijfers uit heel het land zijn verzameld. De politie vindt de inventarisatie ‘schokkend’. De schade loopt in de miljoenen euro's.