Stadsgehoorzaal in Kampen produceert weer een eigen musical

VideoIn de Stadsgehoorzaal is gisteravond de complete cast gepresenteerd van de musical Pippin, die eind mei diverse keren in dat theater te zien zal zijn. Opnieuw een eigen productie van het Kamper theater. En de derde op rij voor regisseur Mark van Haasteren. 

,,Pippin gaat over een jongen die op zoek is naar de zin van het leven'', vertelt Van Haasteren. ,,Hij komt erachter dat je niet groots en meeslepend hoeft te leven en ontdekt dat je ook gelukkig kunt worden met een kleiner en simpel leven."

Familiemusical

Niet dat Pippin daarmee zware kost is op musicalgebied, denkt hij. ,,Het is absoluut een familiemusical, we hebben ook een cast met heel veel kinderen van alle leeftijden. Het draait ook om het thema 'We've got magic to do'." De lat voor Pippin ligt hoog, erkent de regisseur. ,,We hebben zang, dans maar voor het eerst ook acrobatiek."

Eerdere door Van Haasteren geregisseerde musicals kregen positieve kritieken, daarom ook verlegt hij zijn grenzen. ,,Het is juist leuk wat moeilijkere dingen neer te zetten, dat wordt ook gevraagd."

Volledig scherm
,,Het is absoluut een familiemusical”, zegt regisseur Van Haasteren over Pippin. © Foto Freddy Schinkel